Felvételi tájékoztatók 2018

Tisztelt Szülők! Kedves édeklődő Diákok! A 2018-2019-es tanévben induló képzéseinkről és a felvételi eljárással kapcsolatos információk ezen a linken érhetők el >>

1% a Táncsics Alapítványnak

KÖSZÖNJÜK, HOGY ADÓJÁNAK 1%-ával A TÁNCSICS ALAPÍTVÁNYT TÁMOGATJA! 
Adószámunk: 18674657-1-13
Táncsics Alapítvány | 2370 Dabas, Szent István tér 2.


Oszd meg a facebook-on!

Minden cikkünk elejére elhelyeztünk egy facebook plugint, amivel "lájkolhatók" a tartalmak. Ha tetszik a cikk, nyomd meg a gombot, így ismerőseid is elolvashatják a facebookon!

A Ludwig Múzeumban jártunk
Megtekintve: 360 alkalommal
Írta: Pásztor Gergely   
2017. október 03. kedd, 18:19

ludwigSzeptemberben a tizenkettedik évfolyamnak szervezett tanulmányi kiránduláson vettünk részt. Úti célunk a Ludwig, Kortárs Művészeti Múzeum volt, ahol a Westkunst-Ostkunst című kiállítást tekinthettük meg.

 

 

A kiállítás a Múzeumot alapító Ludwig házaspár által adományozott amerikai és nyugat-európai alkotásokat helyezi előtérbe. A művekben az avantgárd irányzaton belül a szürrealizmus, a futurizmus, de még a kubizmus jegyei is felfedezhetőek. Találkoztunk különböző kerekekből összetákolt szoborral, de egy filctekercs is művészi alkotásnak számít. Hogy miért, azt megtudhattuk a tárlatvezető előadásából. A festmények, grafikák elemzésénél megtapasztalhattuk, hogy egy kép nem mindenkinek ugyanazt jelenti. Minden egyes embernek más gondolat jut eszébe egy-egy alkotás láttán. A kubizmus egyik leghíresebb képviselőjének, Pablo Picassónak a művei egy külön teremben vannak kiállítva. Ezekre a nagyon értékes alkotásokra különösen büszkék a múzeum dolgozói. Ebben a teremben találhatunk egy címmel ellátott üres képkeretet, ami előtt megállva teljesen szabadjára engedheti minden látogató a képzeletét. Pár pillanatig mi magunk lehetünk a művészek, akik megalkotják a remekművet, amit a képkeretbe gondolunk. Természetesen a Ludwig házaspár számára is be lett rendezve egy helyiség, ahol az őket megörökítő alkotásokból tekinthetünk meg párat. A csoportunk számára ebben a teremben a legérdekesebbnek a házaspár férfi tagjáról tükrözéssel készült arcképek bizonyultak.

Minden művészet iránt érdeklődőnek ajánlom a Ludwig Múzeumot. Bizonyos időközönként cserélik a kiállításokat, és biztos vagyok benne, hogy mindenki rátalál a hozzá legközelebb álló művekre.

 

Bukovszki Katalin

12.B