Felvételi tájékoztatók 2018

Tisztelt Szülők! Kedves édeklődő Diákok! A 2018-2019-es tanévben induló képzéseinkről és a felvételi eljárással kapcsolatos információk ezen a linken érhetők el >>

1% a Táncsics Alapítványnak

KÖSZÖNJÜK, HOGY ADÓJÁNAK 1%-ával A TÁNCSICS ALAPÍTVÁNYT TÁMOGATJA! 
Adószámunk: 18674657-1-13
Táncsics Alapítvány | 2370 Dabas, Szent István tér 2.


Oszd meg a facebook-on!

Minden cikkünk elejére elhelyeztünk egy facebook plugint, amivel "lájkolhatók" a tartalmak. Ha tetszik a cikk, nyomd meg a gombot, így ismerőseid is elolvashatják a facebookon!

Nemzeti Összetartozás Napja
Megtekintve: 317 alkalommal
Írta: Pásztor Gergely   
2017. május 25. csütörtök, 08:23

szetszakitvaMiért van Nemzeti Összetartozás Napja Magyarországon?

Mert: 1920. június 4., a trianoni békediktátum aláírása óta mi, magyarok nem egy hazában élünk, hanem csak itt, a Kárpát-medencében nyolc különböző államban.

 

 

Mert: 1948-1990 között, és különösen, 1956 után tilos volt tudnunk arról, hogy a határon túl is élnek magyarok. Ennek emlékét még a legnagyobb írók, költők műveiből is kitörölték a cenzorok. Újra kell tanulnuk a történelmet, meg kell ismernük a testvéreinket.

Mert: az összefogására nagyobb szükség van mint valaha, hiszen csökken a Kárpát-medence magyarságának a lélekszáma. Kire, kikre számíthatunk, ha nem egymásra?

Június 4. 2010 óta nem gyásznap, hanem ünnepnap: annak az ünnepe, hogy megtaláltuk egymást, rátalálhatunk egymásra, mi, magyarok, és nem felejtettük el, kik vagyunk, honnan jöttünk. Lassan ráébredünk, hogy necsak közös múltunk van, hanem jövőnk is! Ünnepeljük együtt 2017. június 2-án az OBO-Arénánál pénteken 17 órakor; nézzük meg a Vargyasi Dávid Ferenc Unitárius Ifjúsági Egylet  színjátszóinak előadását, hallgassuk meg Farkas Gábor tanár úr ünnepi gondolatait!