Felvételi tájékoztatók 2018

Tisztelt Szülők! Kedves édeklődő Diákok! A 2018-2019-es tanévben induló képzéseinkről és a felvételi eljárással kapcsolatos információk ezen a linken érhetők el >>

1% a Táncsics Alapítványnak

KÖSZÖNJÜK, HOGY ADÓJÁNAK 1%-ával A TÁNCSICS ALAPÍTVÁNYT TÁMOGATJA! 
Adószámunk: 18674657-1-13
Táncsics Alapítvány | 2370 Dabas, Szent István tér 2.


Oszd meg a facebook-on!

Minden cikkünk elejére elhelyeztünk egy facebook plugint, amivel "lájkolhatók" a tartalmak. Ha tetszik a cikk, nyomd meg a gombot, így ismerőseid is elolvashatják a facebookon!

Iskolánkról
Megtekintve: 29696 alkalommal

1964. szeptember 1-én kezdte meg munkáját 7 tanárral és 132 tanulóval a Dabasi Gimnázium, Szögi Ferenc igazgató vezetésével. Az iskola feladata a tanulói és nevelői közösség kialakítása volt, egymás megismerésére, az egységes oktatási és nevelési követelmények kialakítására csak a munka megkezdésével és végzésével párhuzamosan kerülhetett sor.

Az iskolának kettős funkciója volt: motiválás, felkészítés a továbbtanulásra, illetve a már dolgozó, de továbbtanulni akaró felnőttek oktatása. Nagy változást hozott az iskola életében az 1976-1977-es év, amikor engedélyezték a postaforgalmi szakközépiskolai osztály indítását és az iskola felvette a Táncsics Mihály Gimnázium és Postaforgalmi Szakközépiskola nevet.

 

Az 1990-91-es tanév igazi fordulópontnak számított, hiszen ekkor vehettük át az iskola új épületszárnyát, valamint ebben a tanévben indult az első nyolcosztályos gimnáziumi osztály.  Szokatlan volt mind a tanárok, mind a tanulók számára a 10-11 éves, 8/1-es (mai megnevezéssel 5.a-s) kisdiákok megjelenése, akik  megtelítették gyerekzsivajjal az új épületrészben elfoglalt tantermüket. A nyolcosztályos képzés mind a mai napig stabil alapot teremt a tanulóinkat felkészítő munkának, amely évről évre megmutatkozik az érettségi eredményeken is.

Az iskolának hosszú idő óta nincsenek beiskolázási gondjai, a tanulókat túljelentkezés mellett választjuk ki. A következetes, céltudatos felkészítő munka eredménye pedig a sikeres érettségi és a végzős tanulók többségének felvétele különböző felsőoktatási intézményekbe.