A Táncsics Alapítvány, a dabasi Táncsics Mihály Gimnázium alapítványa, 1993-tól működik. Kiemelt célja az oktatás színvonalának megőrzése, a gimnáziumi kulturális- és sportélet, illetve a 2008/2009-es tanévtől iskolánk ökoiskola programjának támogatása.

Az Alapítvány több mint félezer diákot és családjaikat érintő tevékenysége hozzájárul a fiatalok közösségeinek fejlődéséhez, a fenntartható fejlődés gondolatának elmélyítéséhez, és a sport-, tánc- illetve kutatási programokon keresztül egymás megismeréséhez és elfogadásához.

Míg a 2007/2008-as tanévig alapítványunk főbb tevékenységébe a Táncsics- és Szögi Ferenc Díjak kiosztása, és a hátrányos helyzetű diákok segítése, a tanulmányi versenyek szervezése tartozott, addig a 2008/2009 tanévtől az alapítvány munkáját délutáni szakkörök indításával, illetve az ökoiskola program támogatásával egészítettük ki. 2009-től az oktatást segítő különböző technikai-és sporteszközök beszerzése, az informatikai eszközfejlesztés is kiemelt feladata lett a Táncsics Alapítványnak.

Szakkörök, egyetemi előkészítők, korrepetálások

Szakköreinket minden diák látogathatja, anyagi háttértől és előképzettségtől függetlenül: tehát mindenki számára biztosítja az esélyegyenlőséget. A hátrányos helyzetű családokból érkező diákokat a felzárkózásban, a valamely tantárgyban tehetséges diákokat a tudásuk fejlesztésében segíti.

Ezek hasznosságát látva a szülők is támogatják a szakköreinket. A szponzorok szívesen adakoznak és segítenek alapítványunknak, ha gyermekeik örömmel vesznek részt foglalkozásainkon.
Szakköreink közül néhány példa: egyetemi felkészítők, nyelvvizsga felkészítők, ECDL vizsga felkészítők, sportfoglalkozások (röplabda, kézilabda, sakk, kajak-kenu, úszás, amerikai foci, vívás), rajz, énekkar, néptánc, gitár, kezdő orosz és latin nyelv, kézműves foglalkozás. Várjuk diákjaink ötleteit, és igény szerint újabb szakkörök indítását is tervezzük.

Táncsics-napok

A „Táncsics-napok” a gimnázium minden év március közepén megrendezésre kerülő kiemelt rendezvénysorozata. Ezen a héten kulturális-tudományos és sport programokkal színesítjük a délutánokat: neves kutatók, tudományterületük kiváló szakemberei látogatnak az iskolánkba és tartanak előadásokat, valamint ilyenkor tartjuk a hagyományos gimnáziumi hangversenyünket is. A Táncsics-napok rendezvénysorozatát az Alapítvány támogatja. 
Iskolánk "öregdiákjai", egykori tanulói is szívesen látott vendégek a Táncsics-napokon: az egyetemi és főiskolai tanulmányaikról, saját kutatásaikról, munkahelyi tapasztalataikról mesélnek gimnáziumunk jelenlegi diákjainak. 

Következő események
  

epitsuntortenelmez

madarlatta

mezesmadzag

oveges

hatartalanul

tehetsegpont

Dabasi Táncsics Mihály Gimnázium © 2018